Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Categorieën
routine maskers

Maskwie? Maskné! 5 tips om de huidaandoening te behandelen!

Een mondmasker… kan jij je de dagen nog herinneren dat je dit niet moest dragen? Het zijn rare tijden vol uitdagingen en veranderingen. Ook voor jouw huid. 

Heb jij ook last van maskné? Maskwie? Maskné! Een nieuw begrip dat veel mensen dezer dagen maar al te goed kennen! Maskné zijn puistjes die veroorzaakt worden door het dragen van een mondmasker. Door de constante wrijving van je masker en de vele aanrakingen doorheen de dag van je gelaat – laat ons eerlijk zijn, zo comfortabel zit dat masker niet – raken je poriën sneller verstopt en ontstaat er dus acné onder je masker AKA maskné 😉. 

Hieronder sommen we even 5 tips voor je op om maskné, deze gloednieuwe huidaandoening van deze tijd, makkelijk te behandelen en te voorkomen! Ready? Let’s go!

Maskné, 5 tips om dit te behandelen!

1. Keuze van je mondmasker

Of we nu willen of niet, het mondmasker is deel geworden van onze dagelijkse look! We hebben allemaal wel een hip mondmasker met een ‘fashionable’ patroon. Maar nog belangrijker: hebben we allemaal een goed mondmasker? Zorg ervoor dat je masker van een zachte stof is gemaakt, zodat het geen irritatie veroorzaakt of schuurt over je huid.

2. Reiniging

We weten allemaal wel dat het reinigen van het gelaat de belangrijkste stap is in onze beauty routine, zeker nu! Gebruik daarom een cleanser die je huid diepgaand reinigt en zuivert

Heb je onze All-in 1 Toning Cleanser al ontdekt? De perfecte reiniger voor iemand die met 1 beweging 3 handelingen wil uitvoeren. Onze All-in 1 geeft jou een 3-in-1 prestatie: hij reinigt je gelaat, verwijdert make-up en tonifieert je huid. De perfecte partner voor een zachte en effectieve reiniging! 

Of ben je eerder iemand die stap voor stap wil werken en een reiniger nodig heeft die de focus legt op de strijd tegen dagelijkse stress en pollutie, een reiniger die je huid de bescherming geeft die ze nodig heeft? Neem dan eens een kijkje naar onze Cleansing Gel in onze Mineral Radiance lijn. De olie-vrije reinigende gel zuivert en neutraliseert de huid en zorgt ervoor dat ze straalt! Deze reiniger laat niets achter… behalve een frisse en sprankelende uitstraling!

3. Exfolieer

Exfoliëren…wat is dat voor een beest? Door te exfoliëren – of ook wel scrubben of peelen genoemd – verwijder je de dode huidcellen van je huid. Door je huid te scrubben worden de dode huidcellen los gemaakt en kan je ze veel makkelijker verwijderen! Deze dode huidcellen zijn de lastposten die zorgen voor onzuiverheden en puistjes… en dat is nu net datgene dat we proberen te vermijden! 

Gebruik voor de ultieme exfoliatie onze Enzyme Facial Peel. Dit product bevat een zachte korrel, perfect dus voor een huid met ontstoken acné! De enzymatische peeling geeft een verfrissend effect voor je doffe en vermoeide huid. 

Heb je last van doorsnee onzuiverheden? Neem dan een kijkje naar onze Facial Mud Exfoliator! Deze exfoliator scrubt zachtjes de huid en reinigt de poriën om de celvernieuwing te stimuleren waardoor een frisse en stralende huid onthuld wordt!

4. Hydrateer

Wat mogen we niet doen als we acné hebben? Onze huid uitdrogen. Het is net belangrijk je huid maximaal te hydrateren. Een goede dagcrème is dus een must om puistjes te verminderen en te voorkomen! 

Onze Essential Day Moisturizer – Combination skin is jouw helpende hand! Deze luchtige, olievrije crème-gel is ideaal voor de gemengde tot vette huid. Hij voorziet de huid van essentiële hydratatie de hele dag door en geeft je huid een soepel gevoel en een jeugdige look

Een andere optie? Onze Energizing Day Cream SPF 15 van ons Mineral Radiance gamma. Een dagelijkse boost dat je niet wist dat je die nodig had! Deze energieke crème bevordert de cellulaire energie van je huid, boost je uitstraling en kalmeert je huid! En naast dit alles beschermt hij je huid ook nog eens tegen vervuiling, UV- en IR-schade! Een absolute topper!

5. Masker

Last but not least… Gebruik zo weinig mogelijk make-up en leg 2x per week een masker om je huid te zuiveren. Het is essentieel dat je je poriën proper en vrij houdt. 

Nood aan een helpende hand? Wat dacht je van ons Mineral Mud Clearing Facial Treatment Mask? Een masker op basis van natuurlijke Dode Zee modder die je huid diep reinigt en ontgift. Dit masker elimineert onzuiverheden zoals puistjes en zwarte puntjes, een perfecte match dus! 

Of probeer onze Purifying Mud Mask eens uit! Een unieke mix van Dode Zee modder, mineralen en natuurlijke extracten. Dit masker reinigt diep en ontgift de poriën voor een frisse en egale teint.

Met deze 5 tips maakt maskné geen kans bij jou! Ontdek al onze producten en laat ons weten welke jouw favoriet is!