Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Categorieën
routine

6 schoonheidsrituelen die snel je stress wegnemen

We hebben er allemaal wel eens last van op onze eigen manier. Zelfs voor mensen die voor de rest perfect gezond zijn, kan stress enorm lastig zijn. Of je nu last heb van stress op je werk of thuis, er zijn manieren om er mee om te gaan en om de stress uit je gedachten te bannen

Stress veroorzaakt verschillende negatieve effecten op je lichaam, die je natuurlijk liever vermijdt. 
– Een slechter immuunsysteem
– Hoofdpijn
– Een slechter geheugen
– Slapeloosheid
– Een versneld verouderingsproces

Heb je last van stress, of wil je wat stoom af laten? Probeer dan een van de volgende relaxerende schoonheidsroutines. Deze geven je wat “me-time” en tijdens de routine zullen de kalmerende elementen ervoor zorgen dat je vaarwel kan zeggen tegen dagelijkse stress en de bijkomende effecten op je huid.

1. Badzout

Iedereen weet dat een heet bad een fantastische manier is om te relaxen, omdat het water de spieren helpt ontspannen en de hitte schadelijke stoffen van je lichaam verwijdert. Je kan de ontspannende eigenschappen van je bad versterken door wat badzout toe te voegen, bijvoorbeeld ons Natural Dead Sea Bath Salt. De natuurlijke zoutkristallen zijn rijk aan gezonde mineralen van de Dode Zee regio: Magnesium, Calcium, Natrium, Kalium en meer. Deze krachtige zouten verlichten het lichaam met een echte relaxatie, ontspannen de spieren en verzachten de huid. Een aangename, volledige ervaring voor lichaam en geest.

2. Schoonheidsmasker

Soms kunnen kleine zaken zoals stress een hoge tol eisen op je huid. Stress kan puistjes en andere problemen veroorzaken. Je huid gehydrateerd en gezond houden is dus een must als je de druk begint te voelen. Probeer het Hydration Cream Mask om je huid diep te hydrateren. Dit zal niet alleen voorkomen dat je huid allerlei irritaties vertoont, maar deze simpele activiteit van 5 tot 10 minuten zal ervoor zorgen dat je een deel van de dagelijkse stress kan wegnemen.

3. Pedicure

Jezelf goed voelen is een van de beste remedies tegen stress. Als je zelfverzekerd en klaar bent voor elke dag, wordt stress een voetnoot in je leven. Dus waarom niet beginnen met het lichaamsdeel dat elke dag overuren doet? Je voeten moeten constant werken wanneer jij beweegt, dus verwen ze met een pedicure. Dit houdt ze gehydrateerd en mooi. Denk ook aan de voetmassage die de gestreste tenen ontspant met de Mineral Foot Cream. Hij geeft hydratatie, verzacht de voeten, maar helpt ook kloven te verzachten.

4. Heerlijke warme modder

De mineraalrijke modder uit de Dode Zee zit boordevol uitstekende voordelen voor je huid, en als het opgewarmd wordt en op het lichaam wordt gemasseerd, help het spierpijn te verlichten en je teint te voeden. Neem wat tijd aan het eind van je dag voor een modderverzorging – je kan het gezellig bij je thuis doen en de modder in je huid laten trekken terwijl je je ogen sluit en je je hersenen rust geeft. Nadat je klaar bent met je volledige lichaam, zal je je volledig herboren voelen, zowel vanbinnen als vanbuiten.

5. Aromaterapie

Geuren hebben een sterke connectie met je brein. Aromatherapie gebruik de kracht van geuren om je gedachten te ontspannen en stress te verlichten. Heerlijk geurende olieën voor het lichaam, zoals de geur van cederhout geeft je brein een zetje en helpt stress aanzienlijk te verlagen. De Dry Oil Body Mist Sea-Kissed geeft ook een ontspannend gevoel en neemt je terug naar die mooie zomeravond. En daarbij zorgt hij voor een egale, soepele en stralende huid. Dus zeker een win-win!

6. Mini-massages

Als je je overweldigd voelt tijdens de dag, zal een snelle massage alles zijn wat je nodig hebt om je energie te boosten. Neem wat minerale lichaamsolie en masseer zachtjes je oorlellen en nek. Hierdoor komen endorfines vrij die verkwikken, ontspannen en je een flitsende start geven voor een drukke dag.

Deze zes routines zijn maar het begin van jouw persoonlijke relaxatie… De mogelijkheden zijn eindeloos als het over schoonheidstherapie gaat. Je kan je best focussen op wat jou het gelukkigst maakt. Als je even de tijd neemt om jezelf te verwennen, zullen de voordelen talrijker zijn dan je dacht. Probeer een van deze methodes en ontdek welke jou het meest ontspant.